Plieno ciklinio nestabilumo įvertinimas esant mažacikliam deformavimui - Lukša, Gražvydas; Stonkus, Mantas; Šniuolis, Raimondas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2017)
Šiame straipsnyje, apdorojus 286 medžiagų standaus apkrovimo tyrimo rezultatus, mėginta įvertinti medžiagų ciklinių savybių sritis pagal mechanines charakteristikas. Tyrimas parodė, kad pagal santykį Rm / ReL ir (Rm / ReL)Z, taip pat koordinatėse Rm / ReL – Z cikliškai stabilios medžiagos yra tuose pačiuose intervaluose kaip ir cikliškai nestabilios (silpnėjančios, stiprėjančios) medžiagos, todėl jų skirstymas pagal ciklines savybes nepavyko. Nuodugniai rezultatų analizei atlikti buvo pasirinktas mažaciklio apkrovimo kreivių parametras a, kuris tiksliausiai apibūdina medžiagos stiprėjimo (silpnėjimo) intensyvumą.
Keywords: mažaciklis deformavimas; ciklinis stiprėjimas; silpnėjimas ir stabilumas