Atstumų matricų su trupmeniniais laipsnių rodikliais taikymas duomenų ekstrapoliavimui - Pozniak, Natalija; Sakalauskas, Leonidas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2017)
Darbas yra skirtas atstumų matricų, taikomų ekstrapoliavimui, savybių tyrimui bei jų panaudojimui, kuriant efektyviai veikiantį tiesinį išsibarsčiusių duomenų ekstrapoliatorių. Taikant kompiuterinį modeliavimą, naudojant sukurtą ekstrapoliatorių ir žinomą Šepardo ektrapoliatorių, atlikti skaičiavimai ir palyginti rezultatai.
Keywords: Atstumų matricos su trupmeniniais laipsnių rodikliais; Euklido atstumas; Šepardo ekstrapoliatorius; tiesinis ekstrapoliatorius; išsibarstę duomenys