Jūros dumblių auginimo modulio stiprumo tyrimas - Ketkale, Sourabh Sukumar; Rimovskis, Sergėjus (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Straipsnyje nagrinėjamas jūros dumblių auginimo modulis, kuris buvo suprojektuotas Lietuvos įmonės UAB „Metal Production“ konstruktorių. Buvo išstudijuota modulio konstrukcija, išsiaiškinta medžiagos (PE80) elgsena, esant pasirinktoms eksploatavimo sąlygoms. Naudojant baigtinių elementų analizės sistemą Solidworks Simulation, buvo nustatyti konstrukcijos įtempiai ir poslinkiai. Pasirinktas maksimalus modulio panardinimo gylis – 30 m, taip pat įvertintas ir jūros srovės poveikis. Buvo nustatyta, kad modulis yra suprojektuotas su tinkama atsarga.
Keywords: dumblių auginimo modulis; BEM; PE80 stiprumas