Srautinio valymo šratais operacijos modernizavimas - Bukantaitė, Simona; Čikotienė, Dalia (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Visos kompanijos siekia pagaminti geriausios kokybės produktą ir gauti didžiausią pelną. XXI a. vis sunkiau išlikti konkurencingam, nes vartotojui pateikiamas platus to paties produkto pasirinkimas. Straipsnyje analizuojamas kompanijos X augimas ir aiškinamasi vienos iš gamybos operacijų (srautinio valymo šratais) modernizavimo galimybė. Atlikti srautinio valymo šratais darbo vietos saugos tyrimai ir visa informacija pateikta profesinės rizikos kortelėje. Straipsnyje pateikiami skaičiavimai, įrodantys operacijos modernizavimo naudingumą. Virtuali gamybos linija buvo sumodeliuota su Visual Components programa ir pateikta straipsnyje.
Keywords: modernizavimas; srautinis valymas šratais; robotizacija; virtuali gamyba