Diskreti ribinė teorema elipsinių kreivių L-funkcijoms - Garbaliauskienė, Virginija; Garbaliauskas, Antanas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Įrodyta diskreti ribinė teorema silpnojo tikimybinių matų konvergavimo prasme analizinių DV = {s ∈ C : 1 < σ < 3/2, |t|  0 yra fiksuotas realus skaičius toks, kad exp {2πk/h} būtų iracionalus su k∈Z\{0}. Tada tikimybinis matas μN(LE(s + imh)∈A), A ∈ B(H(DV)), silpnai konverguoja į matą PLE, kai N→∞.
Keywords: elipsinė kreivė; L-funkcija, ribinė teorema; silpnasis konvergavimas