Universalumo su svoriu teorema elipsinių kreivių L-funkcijoms - Garbaliauskas, Antanas; Garbaliauskienė, Virginija (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Straipsnyje pateikiama trumpa universalumo rezultatų elipsinių kreivių L-funkcijoms apžvalga bei įrodoma universalumo su svoriu teorema. Visos pateiktos teoremos yra tolydaus tipo. Universalumo įrodymas remiasi ribine teorema silpno tikimybinių matų konvergavimo prasme analizinių funkcijų erdvėje.
Keywords: elipsinė kreivė; L-funkcija; universalumas