Viešųjų įstaigų finansinių srautų planavimas - Ušpurienė, Ana; Sakalauskas, Leonidas; Dumskis, Valerijonas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2016)
Straipsnyje atskleidžiamas viešųjų įstaigų finansinių srautų planavimas. Aprašomi pagrindiniai finansų valdymo instrumentai ir sukurti kelių etapų sąnaudų minimizavimo modeliai. Pateikiami finansinių instrumentų ir jų kombinacijų ribojimai. Sukurti modeliai pritaikyti Šiaulių universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto finansinių srautų dviejų ir keturių etapų optimizavimo uždaviniui spręsti. Sukurtame modelyje realizuojamas mišraus sveikaskaičio programavimo algoritmas. Atliekant optimizavimą naudojamas CPLEX Studio paketas. Palyginti gautų dviejų ir keturių etapų uždavinių rezultatai.