Įrenginių priežiūra naudojant IR termografiją - Sithiravelautham, Dinesh; Sabaliauskas, Artūras; Čikotienė, Dalia (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Šiame darbe pateikti keli tyrimai atliekant pramoninių įrenginių priežiūrą naudojant infraraudonuosius spindulius. Pirmiausia išsiaiškinami esminiai ar labai svarbūs mašinų ir elektros cirkuliacijos įrenginių taškai. Taškai, kuriuose buvo pastebėti nenormalūs temperatūros pokyčiai, toliau analizuojami naudojant pažangius įrankius, tokius kaip vibracijos analizatorius, lazerinio išlyginimo įrankis, tepalų analizatorius ir ultragarsinis jutiklis. Pagrindinis tyrimo tikslas – įrodyti, kad priežiūrai taikant termografinius metodus galima sumažinti pagrindines laiko ir pinigų sąnaudas. Taip pat tokia priežiūra padeda išlaikyti įrangos patikimumą ir smarkiai sumažina tikimybę, kad gamybos veikla gali sutrikti mažose ir didelės apimties pramonės įmonėse.