Diskreti ribinė teorema elipsinių kreivių L-funkcijoms - Garbaliauskienė, Virginija; Garbaliauskas, Antanas (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2018)
Įrodyta diskreti ribinė teorema silpnojo tikimybinių matų konvergavimo prasme analizinių DV = s ∈ C : 1 < σ < 3/2, |t| < V srityje funkcijų erdvėje elipsinių kreivių L-funkcijai LE(s). Pagrindinis straipsnio tvirtinimas: tegul h > 0 yra fiksuotas realus skaičius toks, kad exp 2πk/h būtų iracionalus su k∈Z{0. Tada tikimybinis matas μN(LE(s + imh)∈A), A ∈ B(H(DV)), silpnai konverguoja į matą PLE, kai N→∞.