Elipsinių kreivių L funkcijų išvestinės diskretusis universalumas - Baravykienė, Daina; Garbaliauskas, Antanas; Garbaliauskienė, Virginija (Jaunųjų mokslininkų darbai, 2020)
Straipsnyje įrodyta elipsinių kreivių L funkcijų išvestinės diskrečiojo universalumo teorema silpnojo tikimybinių matų konvergavimo prasme analizinių funkcijų erdvėje. Nagrinėjamas analizinės funkcijos aproksimavimas postūmiais L‘E (s + imh), čia kompleksinio kintamojo menamosios dalies postūmiai įgyja reikšmes iš diskrečiosios aibės, pavyzdžiui, aritmetinės progresijos. Fiksuotas skaičius h > 0 pasirenkamas taip, kad exp2πk/h būtų iracionalusis skaičius visiems k ∈ Z {0 . Elipsinių kreivių L funkcijų išvestinės diskrečiojo universalumo įrodymas remiasi diskrečiąja ribine teorema tikimybinių matų silpnojo konvergavimo prasme analizinių funkcijų erdvėje.