Lietuvos vyriausybės reakcija į nacistinės Vokietijos politiką Klaipėdos krašto lietuvių atžvilgiu (1939 03 23–1940 06 15) - Grybkauskas, Saulius (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Šiame straipsnyje aptariama Klaipėdos krašto padėtis prijungus jį prie nacių Vokietijos; su kokiomis problemomis susiduria vietiniai lietuviai, kokių priemonių imasi Lietuvos vyriausybė apsaugojant lietuvius nuo vokiečių represijų, kokia vokiečių politika krašte.
Keywords: tarpukaris; Vokietija; Klaipėdos kraštas; represijos