Pasipriešinimas sovietiniam režimui Lietuvoje aštuntajame dešimtmetyje - Račkauskaitė, Živilė (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Pasipriešinimas sovietinei sistemai aštuntajame dešimtmetyje yra mažai tyrinėta tema lietuvių istoriografijoje. Daugelis autorių tik fragmentiškai aptaria šios temos problematiką; dažniausiai kiek išsamiau analizuojama religinės krypties opozicija, kovojusi dėl tikinčiųjų teisių.Šiame straipsnyje nagrinėjamos tautinė ir tautinė-liberalioji pogrindžio spaudos kryptys, taip pat analizuojama disidentinio judėjimo specifika.
Keywords: antisovietinis pasipriešinimas; disidentizmas; pasipriešinimo organizacijos