S. Lozoraičio ir VLIK’o santykiai 1946–1947 m. - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Straipsnyje nagrinėjami Lietuvos diplomatijos šefo S. Lozoraičio ir Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto santykiai 1946–1947 m., jų tarpusavio pasitarimai Berne ir Paryžiuje, aptariamos iškilusių nesutarimų priežastys.
Keywords: sovietinė okupacija; išeivija; diplomatija; išeivijos organizacijos; VLIK; S. Lozoraitis