Lietuvos diplomatinis atstovavimas Prancūzijoje 1940–1960 m. - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Šio darbo tikslas – atskleisti, kaip veikė vienas iš nedaugelio po Lietuvos okupacijos likusių Lietuvos diplomatinės tarnybos postų – diplomatinė atstovybė Prancūzijoje, kurios veiklos pobūdis ir ribos atspindėjo tuometinę Lietuvos diplomatų veiklos egzode būklę.
Keywords: sovietinė okupacija; diplomatija; Prancūzija; išeivija