Juozo Senkaus liudijimas apie Raudonojo teroro muziejaus veiklą - Anušauskas, Arvydas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Vokiečių okupacijos metais buvo įkurtas Raudonojo teroro muziejus, kuris 1941–1944 m. rinko sovietų okupacijos baisumų liudijimus, taip pat autentiškus sovietinio saugumo dokumentus, juose net planuoti rodyti parodoje vakaruose. Tačiau juo norėjo pasinaudoti ir vokiečiai antisvoeitnei propaganda.
Keywords: Sovietinė okupacija; išeivija; diplomatija; represijos