Antisovietinis pasipriešinimas Klaipėdos krašte 1945–1953 m. - Pušinskytė, Lijana (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnyje nagrinėjama iki šiol istoriografijoje atskiro dėmesio nesulaukusi antisovietinio pasipriešinimo Klaipėdos krašte ir mieste problema. Tikslas – aptarti antisovietinį pasipriešinimą Klaipėdos krašte ir mieste 1945–1953 m. Nagrinėjamos sąlygos, nulėmusios antisovietinio pasipriešinimo kūrimąsi ir specifiką Klaipėdos krašte ir mieste.
Keywords: Klaipėda; demografija; antisovietinis pasipriešinimas; partizanai