Išeivijos organizacijų vaduojamoji veikla. Šaltinių publikacijos - Rupšienė, Alisa (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Publikacijoje siekiama atskleisti išeivijos organizacijų vaduojamąją veiklą per šaltinius. Dokumentai išties vertingi, originalūs; dauguma jų iki šiol niekur neskelbti. Juose atsispindi įvairių organizacijų veikla, joms iškilę sunkumai įgyvendinti savo ketinimus bei kliūtys, trukdžiusios tarpusavyje bendradarbiauti. Tai daugiausia susirašinėjimas tarp atskirų vienos organizacijos narių ar net skirtingų organizacijų bei oficialių lietuviškų įstaigų, veikusių JAV.