SSRS–Vatikano santykiai ir sovietų valdžios politika Bažnyčios atžvilgiu Lietuvoje 1945–1978 m. - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Straipsnyje nagrinėjama SSRS-Vatikano santykių raida ir jų įtaka Lietuvos Katalikų Bažnyčiai. Panaudoti Rusijos Federacijos valstybiniame archyve saugomi Religinių kultų reikalų tarybos archyviniai dokumentai.