Molotovo–Ribbentropo pakto padariniai nepriklausomybę atkūrusiai Lietuvai tarptautinės teisės požiūriu - A. Loeber, Dietrich (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Molotovo–Ribbentropo pakto (toliau tekste – Paktas) padariniai dar ir šiandien nėra visiškai panaikinti. Buksuojantis Lietuvos valstybingumo tęstinumo klausimas – vienas iš pakto padarinių. Deja, viena aplinkybė labai silpnina Lietuvos tarptautinį statusą ir trukdo vykdyti jos užsienio politiką. Ši aplinkybė tiesiogiai susijusi su teisiniais Pakto padariniais, būtent Lietuvos nepriklausomybės tęstinumu. Kitaip sakant, klausimas yra tas, ar Lietuva iš tikrųjų tęsia savo valstybingumą, kurį ji turėjo prieš Antrąjį pasaulinį karą. Šis klausimas liečia, pavyzdžiui, pasirašytas sutartis, valstybės turtą ir skolas.. Taigi Lietuvos valstybingumo tęstinumo klausimas „buksuos“ tol, kol Lietuvos tęstinumas nebus visuotinai pripažintas. „Buksuojančio“ tęstinumo padariniai, taigi ir kiti Pakto padariniai, jaučiami įvairiose sferose. Iš jų paminėtinos trys: teisinė literatūra, kitų valstybių veiksmai ir Lietuvos statusas tarptautinėse organizacijose.