Lietuvos dvasininkai – žydų gelbėtojai - Sakaitė, Viktorija (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Gelbėtojų skyriaus archyve sudarytas daugiau kaip 2700 asmenų, Lietuvos teritorijoje gelbėjusių žydus, vardinis sąrašas. Jame visos žinios, surinktos iš įvairių šaltinių apie žmones, kuriuos mes vadiname gelbėtojais. Tai yra informacija ilgalaikiui tiriamajam darbui. Laikas čia mūsų priešas: po šitiek metų labai sunku nustatyti vardus, pavardes, patikrinti gelbėjimo situaciją, sužinoti, koks gelbėtojų ir išgelbėtųjų likimas. Šiame sąraše – 159 dvasininkai.