KGB agentūrinio-operatyvinio darbo įrankis – konspiraciniai (susitikimų) butai - Okuličiūtė, Lina (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Remiantis esančiais Lietuvos SSR KGB archyviniais šaltiniais, publikacijoje nagrinėjama KGB agentūrinio-operatyvinio darbo įrankių – susitikimų butų paskirties specifika ir jų naudojimo tendencijos. Iš esmės atskleidžiama bendro pobūdžio KGB agentūrinė-operatyvinė veikla susitikimų butuose, apžvelgiamas butų laikytojų vaidmuo, nagrinėjamos KGB operatyvinių darbuotojų ir agentūros konspiratyvaus ryšio palaikymo galimybės, kruopščiai slėptos nuo Lietuvos visuomenės, paminimi slaptų KGB butų išlaikymo bei atsiskaitymo su jų laikytojais klausimas.