Vakarų kultūrinės įtakos ribojimas Sovietų Lietuvoje 1965–1986 m. - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2025)
Straipsnyje atskleidžiama sovietinė kultūrinių ryšių su Vakarais kontrolės sistema. Nagrinėjami svarbiausi šios sistemos aspektai: Vakarų meninės kūrybos prieinamumo varžymas, tiesioginio humanitarinės inteligentijos bendravimo kontrolė, Vakarų kultūros vaizdo formavimas viešajame diskurse.