Lietuvos neginkluotojo antisovietinio pasipriešinimo antrosios sovietų okupacijos metais ištakos ir veiksniai - Kareniauskaitė, Monika (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnio tikslas – nustatyti Lietuvos neginkluotojo pasipriešinimo ištakas, idėjines, socialines ir politines inspiracijas, aptarti jo sklaidą ir būdus antrosios sovietų okupacijos laikotarpiu. Jo siekdami, gvildensime dvi problemas: 1) kokios buvo Lietuvos neginkluotojo pasipriešinimo ištakos? 2) kokios jo priežastys ir kontekstas?