Vokietijos išdegintos žemės politikos padariniai Vištyčio apylinkių gyventojams Antrojo pasaulinio karo metais - Ražinskaitė, Ugnė (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnyje remiantis vienos šeimos istorija aptariama Vištyčio apylinkių (dab. Vilkaviškio r. Totorkiemio k.) gyventojų patirtis, susijusi su Antrojo pasaulinio karo pabaigoje nacių vykdytos išdegintos žemės politikos padariniais. Nagrinėjami evakuantų santykiai su civiliais ir kariškiais vokiečiais ir sovietais, taip pat su lenkais. Kreipiamas dėmesys į šeimos buitį ir karo patirtį tremtyje.