Sovietų kariuomenė Lietuvoje 1939–1941 m. - Miknevičius, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnyje tyrinėjamas sovietų Raudonosios armijos buvimo Lietuvoje laikotarpis: nuo 1939 m. Sovietų Sąjungos įsiveržimo į Lenkiją iki 1941 m. karo pradžios tarp Vokietijos ir Sovietų Sąjungos. Ar sovietų kariuomenės buvimas Lietuvoje buvo okupacija, ar ši kariuomenė buvo sąjungininkė, stiprinanti Lietuvos gynybą? Kartu trumpai apžvelgiama, kaip klostėsi santykiai tarp Lietuvos kariuomenės ir Raudonosios Armijos iki sovietams įvedant karinius dalinius į Lietuvos teritoriją.