Majoras Aleksejus Sokolovas ir jo vadovaujamų agentų smogikų veiklos modelis - Tumavičius, Andrius (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnyje pateikiama 1946–1950 m. Lietuvos SSR MVD (MGB) specialiosios grupės, kurią sudarė agentai smogikai, veiklą koordinavusio Aleksejaus Sokolovo biografija, aptariami smogikų veiklos principai.