Lenkijos valdžios polonizacijos politika lietuvių tautinės mažumos atžvilgiu (1935–1939 m.) - Ereminas, Gintautas (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Straipsnio tyrimo objektas – 1935–1939 m. Lenkijos valdžios vykdyta kryptinga lenkinimo politika Vilniaus krašte. Remiantis lietuvių švietimo draugijos „Rytas“ medžiaga siekiama parodyti, kaip ir kokiomis sudėtingomis sąlygomis lietuvybės labui dirbo draugijos pedagogai ir darbuotojai