Migracijos procesai ir Rytų ir Pietryčių Lietuva (1960–1980 m.) - Stravinskienė, Vitalija (Genocidas ir rezistencija, 2024)
Remiantis archyvine ir istoriografine medžiaga straipsnyje nagrinėjama Rytų ir Pietryčių Lietuvos problematika per migracijos prizmę, ieškoma atsakymų, ar šis regionas buvo migrantų traukos vieta, kokie veiksniai, priežastys ir aplinkybės lėmė migracijos specifiką ir kokie buvo migracijos procesų padariniai.