Mokesčių mokėtojų tikrinimo strategija ir taktika - Brazaitis, Zenonas; Mieliauskas, Jonas (Ekonomika, 1998)
Nagrinėjamos autorių parengtos mokesčių mokėtojų veiklos tikrinimo, kuri atlieka valstybinės mokesčių inspekcijos, sistemos kūrimo priemonės: tikrinimo strategijos mechanizmas, grindžiamas tikrinamų objektų charakteristikomis ir svorio funkcijomis, taip pat taktinio lygio sprendimų mechanizmas, naudojamas pradiniams objektų bei jų charakteristikų sąrašams sudaryti ir tų sąrašų svarbos koeficientams nustatyti. Taikomi matematikos ir statistikos metodai. Aptariamos kompiuterinio jų realizavimo priemonės.