Kooperatinės bankininkystės sektorius Lietuvoje 1918–1940 m. - Čepienė, Irena; Terleckas, Vladas (Ekonomika, 1999)
Straipsnio tikslas - remiantis pirminiais šaltiniais sistemiškai ištirti Lietuvos kooperatinę bankininkystę, nustatyti jos ribas, sandarą, patikslinti kredito kooperacijos sampratą ir vaidmenį, rekonstruoti kooperatinių kredito įmonių organizaciją ir veiklos pagrindus. Tarpukario Lietuvoje domėtasi tik vienu kooperatinės bankininkystės segmentu – smulkaus kredito draugijomis. Apie jų veiklą iki 1925 m. rašė M. Ragevičius, P. Šalčius, D. Trimakas. Ši klausimą bendrais bruožais P. Šalčius apžvelgė ir vadovėlyje “Kooperacija” (Kaunas, 1931). Be to, apie smulkaus kredito draugijas, veiklą ir problemas daug rašė tuometinė spauda, ypač kooperatininkų leistoji. Apie jas 1994–1995 m. V. Terleckas paskelbė (“Aljanse”) platų tęstinį straipsnį. Kiti kooperatinės bankininkystės sektoriaus segmentai ir jo visuma iki šiol neištirta.