Medžybižo lietuviškojo laikotarpio pilies tyrimai georadaru - Vietrov, Victor; Bondar, Kseniia M. (Archaeologia Lituana, 2025)
Straipsnyje pristatomi naujausi geofizikiniai ir archeologiniai tyrimai, atlikti Vakarų Ukrainoje esančioje Medžybižo pilyje. Daugiau nei 50 metų trukę architektūriniai tyrimai ir restauravimo darbai atskleidė šios pilies lietuviškąjį laikotarpį, datuojamą  XIV– XV a. Tyrimai naudojant georadarą (GPR) buvo atlikti pilies kieme ir pilies pastatų viduje. Tyrimo georadaru metu buvo galima fiksuoti senuosius architektūros elementus, dabar esančius po nuolaužų ir dirvožemio sluoksniu, kuris siekia net iki 3 m storio. Galimos Medžybižo lietuviškosios pilies struktūros buvo nustatytos ir naujausių archeologinių tyrimų metu. Tai – pilies vakarinės sienos fragmentai, ties pietinio korpuso fasadu besidriekianti akmeninė konstrukcija, pietinio korpuso vidinės sienos pamatų griovys.
Keywords: georadaras; Medžybižas; lietuviškoji pilis