Merovingų epochos germanų aristokratijos amuletai - Dryakhlov, Vladimir; Kulakov, Vladimir (Archaeologia Lituana, 2018)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba]Straipsnyje aptariami amuletai buvo surasti daugiausia rytinėje frankų gentinės teritorijos dalyje. Čia, Reino žemėse, VI ir VII a., skirtingai nei vėlesniais laikais, krikščionybė nebuvo plačiai paplitusi. Dėl šios priežasties frankų aristokratijos nariai (kurių socialinį statusą ryškiai pabrėžia jiems priklausantys juvelyriniai dirbiniai iš brangiųjų metalų) labiau pasikliaudavo tradiciniais su prigimtine religija siejamais amuletais nei krikščioniškąja simbolika (pavyzdžiui, krikščionių kryžiais).
Keywords: Merovingai; amuletai; tradiciniai kultai; pagonybė; pagonybės reliktai