Apskrita segė su vidurio iškilimu iš Mozūrų kapinyno Leleszki ir Olsztyno grupės vėlyvojo laikotarpio problema - Rudnicki, Mirosław (Archaeologia Lituana, 2006)
Leleškių (Leleszki) kapinyne (Szczytno pav.), tyrinėtame G. Bujacko 1879 m., kape Nr. 24 aptiktos dvi žalvarinės apskritos segės su vidurio iškilimu. Kapinynas buvo naudojamas Olsztyno kultūrinės grupės žmonių tautų kraustymosi laikotarpio vėlyvajame etape. Panašių segių yra aptikta taip pat kituose Olsztyno grupės paminkluose. Segių analogų galima rasti frankų teritorijoje, buvusioje merovingų kultūrinio ploto centre, kur aptariami dirbiniai yra datuojami VII a. pagal Olsztyno grupės santykinės chronologijos skalę. Sąlyginai tai atitinka E3 laikotarpį, kuriame nutrūko Olsztyno grupės gyventojų ryšiai su merovingų kultūriniu plotu. Aptariamų segių radiniai, kurie tikriausiai yra frankų ar kitų mainais gautų segių sekimas, gali paliudyti Olsztyno grupės ryšių su Vakarų Europa buvimą dar ir E3 laikotarpyje.