Centrinių nadruvių piliakalniai: senosios Rytų Prūsijos gyvenvietės modelio ir socialinės organizacijos I tūkstantmečio po Kr. pirmojoje pusėje atvejo tyrimas - Khomiakova, Olga; Skhodnov, Ivan; Chaukin, Sergey (Archaeologia Lituana, 2018)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba] Straipsnis skirtas centrinių nadruvių, lokalizuojamų vakarų baltų kultūros teritorijoje (vadinamojoje Įsruties-Priegliaus grupėje), piliakalniams ir jų galimam vaidmeniui I tūkstm. po Kr. pirmos pusės apgyvendinimo ir socialinės organizacijos modelyje. Nagrinėjamos nadruvių piliakalnių morfologinės charakteristikos (dydis, struktūra), šių piliakalnių apgyvendinimas romėniškajame ir ankstyvajame tautų kraustymosi laikotarpiuose. Tyrime panaudoti ir neįtvirtintų gyvenviečių bei laidojimo paminklų duomenys. Remiantis žvalgymų duomenimis ir GIS analize, vietiniai gyvenamieji centrai I tūkstm. po Kr. pirmojoje pusėje apgyvendinimo modelyje galėjo būti svarbiausi Prieglaus upės mikroregiono transporto komunikacijoje.