Būsimų darželio auklėtojų pedagoginių kalbos mokymo įgūdžių tobulinimas tarpkultūrinėje darželio aplinkoje - Minkova Topolska, Evgenia (Acta Paedagogica Vilnensia, 2017)
Kalbų mokymasis yra būtina sėkmingo tarpkultūrinio bendravimo sąlyga. Svarbi šio proceso dalis yra valstybinės kalbos mokymasis, tačiau taip pat svarbu mokytis anglų kaip visame pasaulyje vartojamos tarptautinės bendruomenės kalbos. Rengiant auklėtojus darbui tarpkultūrinėje aplinkoje reikėtų visapusiškai gilinti jų kalbines, pedagogines ir tarpkultūrines kompetencijas. Šis straipsnis skiriamas darželio auklėtojų valstybinės (šiuo atveju bulgarų) kalbos pedagoginiams įgūdžiams tobulinti kaip vienam iš auklėtojų rengimo tarpkultūrinio ugdymo srityje programos dėmenų. Teorinėje dalyje pateikiama trumpa specializuotos lingvistinės, pedagoginės ir metodologinės literatūros ir ikimokyklinio ugdymo programų Bulgarijos Respublikoje analizė.
Keywords: ...