Ar Lietuvos mokytojams vis dar reikia tobulinti kvalifikaciją? - Kalvaitis, Albinas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2016)
Straipsnyje aptariami organizaciniai mokytojų kvalifikacijos tobulinimo aspektai. Analizė remiama 2014 m. atlikto tyrimo rezultatais. Apklausta 683 respondentai, dirbę 218 šalies bendrojo ugdymo mokyklų. Daroma išvada, kad daugumai Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų mokytojų per kvalifikacijos tobulinimo renginius mažiau svarbus pats kompetencijų tobulinimas, o labiau – kitos aplinkybės, pavyzdžiui, galimybė pateikti dokumentus apie dalyvavimą kvalifikacijos tobulinimo renginiuose, siekiant aukštesnės kvalifikacinės kategorijos.
Keywords: bendrojo ugdymo mokykla; mokytojas; kvalifikacijos tobulinimas; švietimo kokybė