Koedukacija versus vienalytis ugdymas mokyklose: tyrimų teritorijos apibrėžtis - Gervytė, Danguolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2016)
Straipsnyje, siekiant apibrėžti teorinį tyrimų lauką, nagrinėjami koedukacijos ir vienalyčio ugdymo probleminiai klausimai. Analizuojamos istorinės koedukacijos atsiradimo priežastys ir kontekstas, lyginami vienalyčių ir koedukacinių mokyklų tikslai, ugdymo(si) aplinka ir ieškoma ugdymo(si) pasiekimų ir lyties ryšio. Atkreipiamas dėmesys į tai, kad, gilinantis į koedukaciją ir vienalytį ugdymą, mažai tirti didaktikos ypatumai lyties požiūriu.
Keywords: koedukacija; vienalytis ugdymas; ugdymo istorija lyties požiūriu; mokyklos tikslai ir ugdymo turinys lyties požiūriu; ugdymo pasiekimai