Profesinis konsultavimas ir orientavimas šiuolaikinio profesinio rengimo kontekste - Barkauskaitė, Marija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje nagrinėjamos profesinio konsultavimo ir orientavimo problemos Lietuvoje transformacijų laikotarpiu. Šiuolaikiniame pasaulyje akivaizdus valstybės ir visuomenės suartėjimas. Švietimo pokyčiai įpareigoja kokybiškai spręsti ateities problemas. Teisingas profesinis apsisprendimas ir kokybiškas rengimasis profesijai gali sudaryti konkurencinį pranašumą globalioje erdvėje. Todėl laiku ir kokybiškas profesinis konsultavimas- vienas iš svarbiausių garantų siekiant asmens ir visuomenės poreikių tenkinimo.
Keywords: profesija; profesinis konsultavimas; profesinis orientavimas; poreikių kaita