Dorinė nuostata kaip mokslinio pažinimo objektas - Kriaučiūnienė, Roma (Acta Paedagogica Vilnensia, 2007)
Straipsnyje analizuojama dorinės nuostatos samprata psichologiniu ir filosofiniu-etiniu aspektais, atskleidžiamas nuostatų, moralinių sprendimų ir dorovinių vertybių ryšys. Aptariami pagrindiniai nuostatos struktūros modeliai, struktūrinių elementų turinys ir dorinės nuostatos raiška.
Keywords: dorinė nuostata; moraliniai sprendimai; dorovinės vertybės; struktūrinis modelis