Aplanko metodas studijuojant specialybės užsienio kalbą vykstant paradigmų kaitai - Burkšaitienė, Nijolė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje pateikiama mokymosi visą gyvenimą paradigmos samprata. Pagrindžiamas savireguliavimu pagrįsto mokymosi metodo - aplanko metodo - aktualumas universitetinėse studijose vykstant paradigmų kaitai. Aptariami tyrimo, skirto mokymosi aplanko poveikio analizei besimokančiųjų pasiekimams ir pasitenkinimui savo rezultatais studijuojant specialybės užsienio kalbą, rezultatai.
Keywords: užsienio kalbos; mokymas; mokymasis; paradigmų kaita; aplanko metodas