Ugdymo aplinkos tobulinimas ergonominėmis priemonėmis - Poderienė, Giedrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Moderniai ugdymo aplinkai kurti ir tobulinti nemažai dėmesio skiriama įgyvendinant šalies švietimo reformą ir mokyklų plėtrą. Tačiau tiek edukologijos literatūroje, tiek pedagoginėje praktikoje pasigendama sistemingesnių vertinimų, susijusių su modernios ugdymo aplinkos tikslais, struktūra, vertinimo kriterijais, tobulinimo principais ir nuostatomis. Straipsnyje analizuojamas požiūris į ugdymo aplinkos kūrimą ir tobulinimą ergonominėmis priemonėmis. Pateikiami vykdyto mokinių darbo vietų komponavimo kabinete eksperimento rezultatai, jų analizė ir siūlymai.
Keywords: moderni ugdymo aplinka; kabinetų daiktinė aplinka; darbo vieta; ergonominiai parametrai ir priemonės