Pedagoginio profilio studentų kūrybiškumo pokyčiai - Grakauskaitė-Karkockienė, Daiva (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Lietuvoje kūrybiškumo ugdymo problematika psichologij'os mokslo darbuose mažai tyrinėta. Todėl šio tyrimo tikslas - ištirti Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) studentų, būsimų pedagogų, kūrybiškumo ugdymo galimybes mokantis psichologijos disciplinos. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad kūrybiškumo ugdymo programa gali daryti veiksmingą įtaką studentų kognityviems ir asmenybės kūrybiškumo parametrams.
Keywords: kūrybiškumas; divergentinis mąstymas; divergentinio mąstymo parametrai; sklandumas; lankstumas; originalumas; kūrybiškumo ugdymas; kūrybiškumo ugdymo programa