Kūrybiško sprendimo ieška algoritminiais metodais - Beresnevičius, Gediminas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje apžvelgiama galimybė kūrybiškai spręsti problemas, neatsižvelgiant į individualias asmenybės savybes, aptariama kūryba problemos sprendimo aspektu, palyginami kai kurie problemų sprendimo metodai, trumpai pristatomas Lietuvoje dar beveik nežinomas R. Horowitz išradybinio mąstymo metodas ir aprašomas tyrimas, kuriame buvo siekiama patikrinti algoritminio problemų sprendimo metodo efektyvumą ir galimybę suaugusiems išmokti taikyti šį metodą.
Keywords: kūrybiškumas; algoritminis problemos sprendimo metodas