Prasmė – prasmės ieška – gyvenimo prasmė - Wagner, Harald (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Šiuo straipsniu pradedamas keturių esė ciklas, skirtas „prasmės - prasmės ieškos - gyvenimo prasmės" temoms tyrinėti. Gyvenimo prasmės klausimas yra modernaus žmogaus rūpestis. Šis rūpestis išreiškia orientacijos netektį, saugumo ir pasisekusio gyvenimo iešką. Atsakymų į gyvenimo prasmės klausimą siūloma daug ir įvairiose srityse, deja, dažnai šios diskusijos ir pamąstymai vyksta neapibrėžus aiškių sąvokų ir įsivaizdavimo pagrindo. Šiuo straipsniu siekiama apžvelgti vykstančią diskusiją, apibrėžti gyvenimo prasmės klausimo tyrinėjimo ribas ir pasiūlyti esmines sąvokas.
Keywords: prasmė; orientacija; dimensija; kryptis; individualizacija