UNESCO „Švietimo visiems“ ugdymo kokybės gerinimo politikos aktualumas Lietuvoje - Gudynas, Pranas; Uginčienė, Eglė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Nagrinėjamas UNESCO ugdymo kokybės imperatyvo ir su juo susijusių švietimo politikos rekomendacijų aktualumas ir galimos transformacijos Lietuvoje. Remiantis Lietuvos nacionalinių 2003, 2004 ir 2005 metų mokinių pasiekimų tyrimų duomenimis analizuojami veiksniai, nuo kurių priklauso bendrojo ugdymo kokybė. Šie veiksniai gretinami su UNESCO dokumentuose akcentuojamais ugdymo kokybės veiksniais - aukštu mokytojų profesionalumu, ugdymo individualizavimu, vertinimo kokybės kėlimu, fizinės ugdymo aplinkos gerinimu, mokinių skaičiaus klasėse mažinimu.
Keywords: UNESCO; ugdymo kokybė; mokinių pasiekimai; švietimas visiems; švietimo politika