Pilietinė komunikacija ir tarpkultūrinis ugdymas - Zaleskienė, Irena (Acta Paedagogica Vilnensia, 2006)
Straipsnyje pilietinė komunikacija nagrinėjama kaip viena iš tarpkultūrinio ugdymo sąlygų bei veiksnių, skatinančių pilietinės visuomenės kūrimąsi. Pirmojoje straipsnio dalyje aptariamos „tarpkultūrinio ugdymo" ir „pilietinės komunikacijos" sąvokos bei jų vartojimas edukaciniame kontekste. Antrojoje straipsnio dalyje pristatoma pilietinės komunikacijos ugdymo metodika „Struktūrinė akademinė kontroversija" ir tarptautiniai lyginamieji jos efektyvumo tyrimai.
Keywords: pilietinė komunikacija; įviariakultūriškumas; tarpkultūrinis ugdymas