Supervizija Lietuvos socialinio darbo kontekste - Dirgėlienė, Irena; Kiaunytė, Asta (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje analizuojamos supervizijos taikymo galimybės Lietuvos socialinio darbo kontekste. Sudėtingas socialinio darbo konstruktas, kuriame sąveikauja socialinis darbuotojas, klientas, socialinis kontekstas, atsiduria daugiamačiame supervizijos procese. Išryškinami supervizijos plėtotės trukdžiai ir pranašumai, kuriuos gali lemti Lietuvos kultūrinė situacija.
Keywords: supervizija; socialinio darbo konstrukcija; kultūra; socialinės rizikos grupės; galių suteikimas