Švietimo politika ir ikimokyklinio bei priešmokyklinio ugdymo plėtra - Purvaneckienė, Giedrė (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Analizuojant teisės aktus ir ikimokyklinio ugdymo tinklo būklę Lietuvoje, nagrinėjant ikimokyklinio ugdymo funkcijas ir jų įgyvendinimą, išryškinami ikimokyklinio ugdymo politikos prieštaravimai. Remiantis mokslinių tyrimų rezultatais bei Šiaurės šalių patirtimi, aptariama visuomeninio ikimokyklinio ugdymo ir priežiūros svarba.
Keywords: švietimo politika; dalyvavimas; darbo rinka; priešmokyklinis ugdymas; ikimokyklinis ugdymas