Racionalumas ir apžava sekant mokytojo pavyzdžiu: ugdymo filosofijos perspektyvos - Duoblienė, Lilija (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje tyrinėjama mokytojo meistrystės fenomenas ir kuo jis pasireiškia. Analizuojama Sokrato, kaip mokytojo, samprata ir mokytojo samprata Rytų ugdymo filosofijoje. Atitinkamai apžvelgiama sokratiškojo dialogo ir kritinio mąstymo tradicija bei jai alternatyvi – kartojimo ir sekimo mokytojo pavyzdžiu tradicija. Svarstoma racionalumo ir apžavos ugdant reikšmė.
Keywords: kritiškumas; mokytojas; kartojimas; pavyzdys; apžava