Sėkmės kūrybos mokymo problema - Jovaiša, Leonas (Acta Paedagogica Vilnensia, 2005)
Straipsnyje kalbama apie jaunimo ugdymą, kuriuo jis mokomas kurti sėkmingą gyvenimą tėvų šeimoje, sėkmingą mokymąsi, sėkmingą darbą, sėkmingą savo šeimos ateiti: gebėjimą sėkmingai veikti visuomenėje, ir bandoma analizuoti sėkmės kūrybos veiksnius šeimoje, mokykloje. Tuos veiksnius apibūdina tokie žodžiai kaip savigarba, refleksija, sėkmė, kūryba, projektas, planas, veikmė.
Keywords: sėkmingas gyvenimas; ugdymas; šeima; visuomenė; darbas